Adira tekad cer4i, Datuk Red syak ada pihak cuba jadi ‘batu api’

Selesai sudah prosiding perlantikan hakam oleh m4hkamah berhubung permohonan percer4ian di M4hkamah Rendah Syariah Gombak Barat, Adira Suhaimi enggan mengulas lanjut punca pencer4ian dengan suami, Dato Red.

Difahamkan, Adira telah lama memfailkan pencer4ian iaitu pada 1 April lalu, namun baru hari ini proses di sambung semula berikutan tertangguh kerana melahirkan anak ketiga.

Ketika ditemu bual pemberita, Adira menyatakan bahawa dia telah tekad untuk meneruskan pencer4ian ini. Malah, keputusan untuk menamatkan perkahwinan tersebut adalah pilihannya sendiri.

“Saya hanya mahu yang terbaik buat anak-anak. Maaf, saya tidak boleh membuka mulut mengenai perkara ini kerana masih dalam proses M4hkamah Syariah. Saya hanya mahukan yang terbaik buat diri dan anak-anak,” katanya ringkas.

Tambah, bekas peserta Akademi Fantasia mengulas kenyataan Datuk Red cuba untuk menambat semula hatinya, dia merasakan mungkin kenyataan yang dikeluarkan suaminya adalah atas dasar rasa serba salah.

Sementara itu, Datuk Red menegaskan bahawa dia masih lagi mahu mempertahanan rumah tangganya bersama Adira demi anak-anak dan akan berusaha untuk menambat semula hati isterinya itu.Malah, Datuk Red juga tidak menolak kemungkinan ada pihak yang cuba mahu campur tangan dalam urusan rumah tangganya bersama Adira.

Ketika prosiding berlangsung sebentar tadi, Adira dengan tenang menjawab beliau tetap ingin meneruskan pencer4ian ini ketika H4kim Syarie Mohd Faizal Habib bertanyakan mengenai keputusan permohonannya

Bagaimanapun Dato Red ketika disoal hakim mengenai soalan yang sama, membantah permohonan cer4i yang difailkan isterinya itu. Susulan itu m4hkamah menetapkan 17 Disember depan sebagao hari sebutan ke s.

Terdahulu Dato Red terkejut dengan permohonan cer4i yang dilakukan Adira kerana menyangka hubungan mereka suami isteri dalam keadaan baik. Semoga segala urusan pasangan ini dipermudahkan.Sumber hmetro, bharian krdt rotikaya, ohmymedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *