“Akhirnya terbukti saya tidak reka cerita”-Keputusan 1nkues Adib buktikan Narresh berkata benar

Merupakan antara individu terawal yang membantu menyelamatkan Muhammad Adib Mohd. Kassim ketika 4rwah sudah p4rah dalam rusuhan di Kuil Sri Maha Mariamman, R. Narresh, 30 berasa lega dengan keputusan 1nkues yang diumumkan.Keputusan tersebut sekaligus membuktikan bahawa apa yang dinyatakan sebelum ini adalah benar, dan bukan direka atau satu pembohongan seperti yang didakwa oleh beberapa pihak

Salah seorang saksi utama pr0siding 1nkues anggota bomba, Muhammad Adib Mohd. Kassim melahirkan rasa syukur dengan keputusan 1nkues yang diumumkan hari ini.R. Narresh, 30, menyifatkan M4hkamah K0roner telah membuat keputusan yang adil dan mempertimbangkan semua keterangan tanpa bias kepada mana-mana pihak.

“Selama ini saya menerima c4cian dan hin44n kerana kononnya ‘bias’ ketika memberi keterangan berhubung apa yang menimpa Muhammad Adib, hari ini akhirnya terbukti yang saya tidak mereka-reka cerita atau menokok tambah mengenai kejadian tersebut.

“Sesungguhnya M4hkamah K0roner telah membuat keputusan yang adil ternyata keterangan kami yang benar-benar berada di tempat kejadian telah diambil kira,” katanya seperti dilaporkan portal Malaysia Gazette hari ini.Kata Narresh, beliau percaya h4kim tidak sewenang-wenangnya membuat keputusan malah bukan dirinya sahaja dipanggil dalam 1nkues itu.

“Dalam erti kata lain, h4kim bukan mendengar cerita sebelah pihak semata-mata, beliau bukan dengar keterangan saya sahaja, jadi saya percaya beliau adil dalam keputusannya.Saya bersyukur kerana sekurang-kurangnya keadilan telah memihak kepada Muhammad Adib walaupun mereka yang bertanggungjawab melakukan perbuatan berkenaan belum dapat dikenal pasti dan dibawa ke muka pengadilan,” katanya.

Ketika 1nsiden rvsuhan di Kuil Sri Maha Mariamman, Narresh merupakan individu yang mengangkat Muhammad Adib yang ketika itu sedang dalam kes4kitan ke dalam sebuah kenderaan pacuan empat roda dan memangkunya sehingga ke Pusat Pervbatan Subang Jaya (SJMC). -UTUSAN ONLINE kredit ohmymedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *