Al-Fatihah..Tiada lagi ‘Aki’ bercerita, pemilik suara watak animasi Pada Zaman Dahulu Datuk Alias Lazan meningg4l duni4

Popular dengan suara watak animasi, Pada Zaman Dahulu iaitu Aki, lakonan suara Datuk Alias Lazan yang sering bercerita mengenai kisah teladan kepada dua orang cucunya telah meningg4l duni4.Perkara itu dikongsikan Facebook rasmi Les’ Copaque Production Sdn. Bhd. beberapa jam lalu.

“Pagi tadi kami mendapat berita menyedihkan iaitu pelakon suara untuk watak Pak Mail (Geng) dan Aki (Pada Zaman Dahulu) telah meningg4l duni4.Sama-sama kita doakan semoga r0hnya dicucuri rahmat dan marilah kita sedekahkan Al-Fatihah,” tulisnya.

Difahamkan, Allahyarham meningg4l duni4 di H0spital Selayang, Kuala Lumpur kira-kira subuh tadi.Perkara tersebut dikongsikan anak Allahy4rham, Lynda Alias di Facebook miliknya.

“Assalamualaikum wbt,Dukacita di maklumkan papa saya Dato Haji Alias Bin Mohd Lazan telah kembali ke rahmatullah subuh tadi di H0spital Selayang Kuala Lumpur.Mohon semua menghadiahkan bacaan surah Al-Fatihah kepada 4rwah. Al-Fatihah, Innalillahi Wa Inna Ilahi Rojiun,” tulisnya.

Dalam pada itu, Lynda juga memohon doa orang ramai agar Allahy4rham ditempatkan bersama orang-orang beriman.

“Semoga Allah ampunkan segala d0sa 4rwah papa. Semoga Allah terima segala amalan beliau dan mengangkat darjatnya disisi Allah. Semoga pemergian beliau menjadi kerehatan sebenar dari urusan dunia.Semoga dilindungi dari seks4 kvbur dan semoga r0h 4rwah ditempatkan dikalangan para solihin. Allahumma Solli Ala Sayyidina Muhammad. Amiin Amiin Amiin. Inna lillahi wa inna ilayhi raji’un.

“Ya Allah Ya Tuhanku ampunilah dia, rahmatilah dia, maafkanlah dia, muliakanlah kematiannya, lapangkanlah kvburnya, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggalnya dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya, semoga 4rwah di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.Ya allah ya tuhanku permudahkn perjalanan kami dari JB….aminnn,” akhirinya.

Allahy4rham juga pemilik suara Pak Mail menerusi animasi Geng: Pengembaraan Bermula.

Foto/ Video : Facebook rasmi Les’ Copaque Production Sdn. Bhd., Lynda Alias, Y0utube Pada Zaman Dahulu kredit MH, ohmymedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *