Allahu.. Dua Hari Lepas Mejar Zahir Pergi, Isteri Baru Tahu Positif Hamil

Allahu.. sebaknya mendengar berita yang dikhabarkan kakak balu Allahy4rham Mejar Mohd Zahir Armaya, pegawai komando dari Pasukan 11 Rejimen Gerak Khas yang meningg4l dunia dipercayai terkena tembkan dalam dem0nstrasi di Kem Lok Kawi, Sabah.

Kata kakak Nour Shafinar Harun, Sha Qalif dalam f4cebooknya, dikatakan adiknya baru mengetahui dirinya hamil selepas dua hari pemergian 4rwah suaminya.

Maklumnya lagi, seandainya 4rwah masih ada. Tentulah ini menjadi berita yang sangat menggembirakan untuknya. Namun, 4rwah adik iparnya, Mejar Zahir tak dapat mengetahui berita kehadiran cahaya mata baru ini semasa hayatnya masih ada.

Doakan Inat Kuat Demi Janin Yang Dikandung.Tulisnya,

“Alhamdulillah.. selesai semua urusan untuk B4lu isteri Mejar Zahir Armaya. Untuk adik ku.. Inat tabah lah atas apa yang telah terjadi.. redha.Alhamdulillah juga 2 hari selepas arwah pergi rupanya ada sinar baru. B4lu positif hamil. Kalau 4rwah ada mesti dia happy sangat-sangat tapi malangnya 4rwah belum sempat tahu yang beliau akan menerima cahaya mata lagi..Arwah tinggalkan penggantinya.. semoga Inat kuat demi janin yang dikandung ya.”

Inilah Kenangan Untuk Anak Bongsu Mejar Zahir, Izzul

Untuk Izzul (anak bongsu 4rwah) ini ada lah kenangan untuk Izzul ye.. nanti besar ingat ye sayang, daddy pergi sebagai wira.

Sebak sekali apabila Sha turut berkongsi gambar-gambar kenangan di kediaman yang pernah diduduki adik dan adik iparnya itu.

B4lu Allahy4rham Mejar Zahir Mulakan Hidup Baru Di Ipoh

Sebagaimana yang dilaporkan di media, isteri allahy4rham Mejar Mohd. Zahir Armaya ini akan membawa anak-anaknya ke Ipoh untuk memulakan hidup baru.Sebelum ini pun, Allahy4rham suaminya pernah meminta isteri menetap di Perak dekat dengan rumah ibu bapa.Mengikut perancangan Nour Sharinar dan tiga orang anaknya, Muhammad Irfan Daniel, 10, Nur Adriana, 6 dan Izzul Zakly, 6 bulan bakal berpindah ke Ipoh pada November nanti.

MW : Mendoakan semoga b4lu Allahy4rham Mejar Zahir diberi kekuatan dan kekentalan hati menghadapi ujian tuhan yang getir ini. Semoga urusan keluarga ini dipermudahkanNya.Sumber/ Foto : Sha Qalif, Utusan Online.Kredit mingguan wanita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *