Bapa cuci kereta tak tutup pagar, anak kecil 2 tahun keluar main basikal direm puh kereta

Sejak semalam, tul4r sebuah rakaman CCTV memaparkan seorang kanak-kanak lelaki dilangg4r sebuah kereta sejurus keluar daripada rumahnya.Dapat diperhatikan menerusi video tersebut, kelihatan pagar di rumah berkenaan terbuka luas, sebelum kanak-kanak mal4ng itu keluar bersendirian menaiki basikal sebelum direm puh sebuah kereta.

Mak ayah tak perasan anak keluar

Kelihatan, bapa kepada mangsa berada di luar rumah dipercayai sedang mencuci kereta, sementara si ibu berkemungkinan berada di dalam rumah membuatkan mereka tidak sedar anak kecil keluar bermain basikal.

Kejadian berlaku dengan agak pantas, kereta yang melalui kawasan tersebut tidak sempat memberhentikan kenderaan sebelum melanggar kanak-kanak itu.

Ibu bapa tolong jangan cu4i

Menyedari ada pelanggaran berlaku, ibu bapa mangs4 dan jiran-jiran yang berdekatan bergegas berlari ke arah mangs4 untuk melihat keadaannya.Perkara seperti ini boleh dielakan jika kedua ibu bapa lebih peka dengan keadaan sekeliling yang berisiko mengundang bahay4 kepada anak-anak, terutama yang masih lagi kecil.Sumber : Penangkini kredit ohmymedia

Terdahulu menurut harian metro seorang kanak-kanak lelaki berusia dua tahun ret4k tulang kaki kiri selepas dilangg4r kereta di hadapan rumah di Jalan Parklands Taman Semenyih, Kajang, Ahad lalu.

Ketua P0lis Daerah Kajang Asisten K0misioner Ahmad Dzaffir Mohd Yussof berkata, bagaimanapun bapa mangs4 hanya tampil membuat laporan p0lis 10.07 malam tadi memaklumkan kejadian itu.Menurutnya, kejadian dipercayai berlaku di hadapan rumah di jalan Parklands, Taman Semenyih, 6.28 petang.

“Kem4langan berlaku apabila mangs4 sedang bermain dengan anak jiran sebelum tiba-tiba menghala ke jalan dan berlangg4r dengan kereta.Akibat perl4nggaran itu, mangs4 mengalami keceder4an ret4k tulang kaki kiri dan dihantar ke H0spital KPJ Kajang untuk menerima rawatan dan mangs4 dibenarkan pulang selepas menjalani rawatan,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Beliau berkata, si4satan lanjut dijalankan mengikut Seksyen 43(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.Malah turut tul4r di media sosial video kejadian itu apabila kanak-kanak terbabit tiba-tiba keluar ke jalan sebelum dilangg4r kereta itu.Sumber hmetro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *