“Baru mama perasan Pitt lebih banyak tidur” – Fauziah Nawi dedah sikap 4rwah Pitt Hanif sebelum pergi selamanya

Reda akan pemergian anak lelakinya, Pitt Hanif yang telah kembali kerahmatullah pada 28 Oktober lalu, pelakon senior Fauziah Nawi tenang menghadapi dugaan dariNya.

Malah, bintang yang mesra disapa Ibu Fauziah Nawi itu juga berkongsi kenangan manis kerita sama-sama mengadakan barbecue (BBQ) beberapa hari sebelum Allahy4rham meningg4l dunia.

“MasyaaAllah campur hari @pitthanif hilang hingga ke hari buah hati mama Mohd Firdaus bin Hj Mohd Hanif ditemui hingga dihantar kepersem4dian mu sudah 23 hari mama dan nyawa Pitt hidup tanpa mu.Akhir bertemu mu hai buah hati ketika kau bercuti dari penggambaran film #COASTGUARDS kerana Raya Haji,” tulisnya.

Dalam pasa itu, Fauziah menyifatkan bahawa sikap Allahy4rham juga berbeza dari sebelumnya; lebih banyak mendiamkan diri dan jarang berbual.

“Baru mama perasan Pitt lebih banyak tidor. Waktu kita buat Bbque Pitt tak mcm selalu. Farid buat sorang.Pitt hanya keluar bila kami asyik panggil Pitt utk mkn atau tolong bakar kambing ke sotong ke udang ke. Idea Bbque pun spontan.

“Pitt juga jarang bercakap dgn mama. Whenever I called u text me saying…sorry mama..bz…sh00ting ongoing…or …sorry mama line here is bad.But I wasn’t 4ngry coz.I understand. I know u were 1njured while u sh00t #COASTGUARD n u kept telling Kerinting how tired u were.

“You missed everybody at home…you wanna GO HOME. Pitt you’re now safely HOME.LOVE U PITT N MY PRAYERS FOR YOU BABA ATOK MAK NEK ENDLESSLY,” luahnya lagi.

Terdahulu, m4yat Pitt ditemui lemas selepas bot dinaiki bersama rakan, terbalik dan terbelah dua ketika memancing di Sungai Jelai, Kampung Mela, Lipis, Pahang pada 26 Oktober lalu.Malah, bot fiber yang dinaiki dikatakan merempuh tiang besi sebuah jambatan menyebabkan Pitt dan rakannya tercampak ke dalam sungai.

Pasukan Penyel4mat Di Air (PPDA) Jabatan Bomba dan Penyelamat (JBPM) yang menjalankan operasi mencari dan menyelamat (SAR) berjaya menemui mayat Pitt 500 meter dari lokasinya terjatuh.

Jen4zah Pitt atau nama penuhnya Mohd Firdaus Mohd Hanif dikebvmikan di Tanah Perkvburan Islam AU 2, Keramat dua hari kemudiannya.

Pitt yang juga anak sulung daripada dua beradik meninggalkan seorang isteri, Farah Ahmad dan tiga orang anak berusia di antara tujuh hingga 16 tahun.Foto: Instagram Fauziah Naw kredit MH

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *