Bibir Nampak Tidak Berseri dan hitam Petua Ini dapat Kembalikan Kemerahan Pada Bibir

Bibir pucat dan gelap seperti orang merokok padahal dia tak merokok? Sebenarnya memang ada jenis bahan makanan yang sangat bagus untuk merawat bibir dan mengembalikan warna kemerah-merahan bibir seseorang. Jom kita tengok antara petua yang anda boleh guna pakai. Pertama ialah M4du. Usapkan m4du ke bibir setiap hari secara rutin. Biarkan 15 minit, kemudian cuci dengan air suam.

Ataupun boleh dibiarkan di bibir sepanjang malam dengan menyapu ke bibir setiap malam sebelum tidur. Kedua ialah Limau Nipis. Limau nipis dapat memudarkan warna hitam pada bibir. Siapkan air perahan jeruk nipis sebanyak 2 sudu dan air suam 2 sudu. Campurkan air perahan limau nipis dan air suam. Sapu ke bibir anda dan biarkan 10-15 minit. Bilas menggunakan air suam.

Ketiga ialah Minyak Zaitun. Campurkan m4du atau gula dengan beberapa titis minyak zaitun. Sapukan campuran minyak zaitun tersebut pada bibir anda. Tunggu dan bilas dengan air bersih. Keempat ialah Air Mawar. Sapu air mawar pada bibir sebelum hendak tidur. Cara menggunakan air mawar ini dapat dilakukan setiap hari.

Kelima Tomato. Ambil tomato kemudian sapurkan ia ke bibir secara rutin. Penggunaan secara rutin akan memberikan kesan yang lebih maksima. Keenam ialah Lidah Buaya. Ambil gel lidah buaya dan sapu ke bibir. Ingat ye perlu dilakukan secara rutin untuk kesan yang cepat. Ketujuh Kunyit Hidup. Campurkan kunyit dengan 1 sudu susu. Campur sampai rata dan sapu ke bibir selama kurang lebih 5 minit, dan bersihkan dengan air.

Kelapan Elak Dari Menjilat Bibir. Kebiasaan seperti ini dapat menyebabkan bibir menjadi lebih cepat untuk kering dan terlihat pucat. Hal ini kerana enzyme yang terdapat dalam air liur akan menghakis permukaan bibir. Maka warna bibir yang merah akan memudar. Kesembilan ialah Jauhi Kafein Dan Merokok.

Jauhi minuman yang mengandungi kafein seperti kopi dan tinggalkan tabiat suka merokok kerana kandungan nikotin yang terdapat dalam rokok dapat membuat bibir menjadi hitam. Kesepuluh Air Masak. Banyakkan minum air masak supaya badan tidak dihidrasi. Ia juga dapat meningkatkan kesihatan kulit dan memerahkan bibir secara semulajadi Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Sumber dari Soya Lemon

Untuk mendapatkan bibir yang merah dan lembab tidaklah susah mana pun , anda perlu amalkan tips bibir sentiasa merah dan kekal lembab ini dengan rajin dan kenalah buat setiap hari untuk mendapatkan bibir yang anda impikan. Hasil yang anda dapat bukanlah dengan sekelip mata tapi ianya akan mengambil masa, jadi anda harus bersabar melakukannya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *