“Bini aku ter4niaya..”-Doktor syak kandungan luar rahim, tapi bila bed4h tak jumpa..rupa2 ada je

Bagi setiap pasangan yang berkahwin, sudah semestinya mereka menginginkan zuriat sendiri. Walaupun begitu, rezeki zuriat ini berbeza untuk setiap individu.Tidak terkecuali bagi pasangan ini iaitu Hakimi Mohd Noor dan isterinya Munirah Che Ahmad dimana mereka bakal menimang cahaya mata pada bulan Mei tahun hadapan.

Namun, perkara sebaliknya terjadi apabila doktor memberitahu kandungan isterinya di luar rahim dan terpaksa menjalani pembed4han Lapar0scopy bagi mengetahui kondisi kandungan tersebut.

Setelah pembed4han itu dijalankan, hasil keputusan pembed4han terbabit tidak menunjukkan sebarang penampakkan janin dalam kandungan selain daripada bengkak yang terdapat pada 0vari isterinya.

Oleh kerana itu, pihak hospital telah menyarankan wanita itu untuk melakukan pembed4han Cesarean bagi mengesahkan keadaan sebenar 0vari berkenaan. Ikuti perkongsiannya..

Doktor svspek kandungan luar rahim

Alhamdulillah. 30 November nanti genap setahun perkahwinan aku dan bini aku. Aku bersyukur sangat Allah hantarkan Munirah Che Ahmad sebagai bini aku. Aku bersyukur sangat ada bini yg bukan setakat ada time susah senang aku, tapi sanggup bersusah payah cari rezeki sama2 dgn aku. Siang dia kerja, malam cod produk kosmetik.

Yelah, kami ni bukannya orang senang, start hidup bersama pun dari zero. Kami struggle sama2 untuk jadikan rumahtangga kami sempurna. Kalau nak cerita pasal ujian sepanjang kami kawen, mmg keras la jari aku nak menaip. Tapi biasa la tu kan, siapa je yg xpernah diuji dlm rumahtangga. Tapi bulan lepas kami diuji dengan dugaan yg agak berat untuk kami terima, terutama bini aku.

Awal bulan lepas, bini aku disahkan mengandung lps check di klinik swasta. So disebabkan bini aku mengidap SLE (korang google lah sdiri sle tu apa), kitorang pergi ke klinik pakar Rhemat0logy di hosp Selayang utk stop ubat (ada ubat yg tak elok untuk kandungan). So kat bawah ni aku sertakan kron0logi ke5 ni supaya korang senang nak faham.

Janin masih belum kelihatan

Ditahan wad dan buat pembed4han

Isteri mengalami pendar4han dan disahkan kegvgvran

Setiap hari pergi ke klinik kesihatan untuk cuci luk4

Rasa ter4niaya dengan kesil4pan pihak hospital

Tolong faham keadaan dan emosi isteri

Kita orang biasa, memang tak reti bab-bab ni. Apa doktor cakap, ikutkan saja tapi tak sangka jadi macam ni. Diharapkan agar masalah ini dapat menemui jalan penyelesaian.Apa-apapun kita doakanlah yang terbaik buat pasangan ni. Kesian jadi macam ni, tak pasal-pasal perut isteri kena bed4h for no reason. Sumber : Hakimi Mohd Noor kredit ohmymedia,lobakmerah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *