“Dapat kat aku memang makan pener@jang!” -Ibu terseks@ tengok doktor pelatih cucuk tangan anak 10 Kali untuk ambil d@rah

Kalau masuk h0spital ataupun kena jalani ujian d@rah, korang mesti alami situasi di mana doktor mahupun nurse mengalami kesukaran nak ambil d@rah dari tangan korang.

Kadang-kadang tu, tangan sampai leb@m, bengk@k dan s@kit gara-gara pegawai perubatan salah cucuk jarum. Tapi cuba korang bayangkan kalau perkara ni terjadi kepada bayi baru lahir, macam mana agaknya anak kecil ni menahan s@kit??

“Cucuk hampir 10 kali for 1st attempt”

Menerusi perkongsian seorang ibu di Facebook, wanita ni ternyata sangat sedih dan kecew@ dengan apa yang menimpa anaknya apabila seorang ‘doktor pelatih’ telah mencucuk hampir 10 kali pada tangan bayinya tu demi percubaan untuk mengambil d@rah.

Lebih menyedihkan budak ni bukannya besar pun, baru saja dilahirkan dan apabila si ibu menegur tindakan ‘doktor pelatih’ tersebut, dia pulak yang kena m@rah.

“Kerja doktor doktor pelatih (houseman)cucuk hampir 10 kali for 1st attempt, untuk dptkan d@rah pada hari pertama kelahirannya. Menitis air mata ibu. Maaf doktor, sy jugak dulu pernah jd doktor pelatih, tp hati sy masih ada kemanusiaan. Sy tahu awk masih belajar…”

“Kalau aku lah… Memang kena sound terus, tak ada cakap banyak kau panggil yang lebih senior sekarang!”

Rata-rata netzen yang membaca posting memang panas hati dan mengaku mereka juga pernah alami situasi yang sama. Kalaulah perkara ni terjadi kepada anak mereka, doktor tersebut mungkin dah kena ‘sound’ teruk-teruk.

“Nurse buat sekali ja terus dapat d@rah”

Dalam pada masa yang sama, ada netzen yang mengakui para nurse lebih ‘pakar’ dalam tugas ambil d@rah ni. Sekali buat je terus jadi! Wow…

Apa-apapun min tak salahkan doktor pelatih yang lain, mungkin dorang masih dalam sesi belajar lagi. Macam manapun kalau dah sampai dekat 10 kali tu, eloklah suruh orang yang lebih arif buat. Kesian bayi tu terseks@.Sumber lobakmerah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *