“Even the host is big” Mark Adam Dikec4m Sebab Bodyshame Sherry Alhadad

Malam tadi, telah berlangsungnya minggu pertama untuk program realiti Big Stage musim ke 2. Tapi isu dan kontr0versi dah mula timbul apabila salah seorang barisan juri, Mark Adam di kecam pagi tadi di media sosial kerana ketelanjuran kata-kata yang dipercayai buatkan pengacara Sherry Alhadad tersinggung.

Peluang ini sangat besar, besar seperti hos anda”. Ketika giliran peserta dari Thailand, Chaleeda baru sahaja selesai membuat persembahan lagunya yang berjudul Pretty Boy dan Mark Adam yang merupakan salah seorang juri pada malam tersebut ditugaskan untuk beri k0men terhadap persembahannya.

Saat Sherry Alhadad dengan celoteh dia bertutur bahasa Thailand yang buatkan orang terhibur Mark Adam kemudiannya mengatakan ” this opportunity is big, even the host is big” kepada peserta, majoriti penonton bersorak dan terkejut dengan gurauan Mark Adam.

Alif kemudiannya menyambung percakapan Mark Adam dengan mengatakan “big talent”. Ternyata ia mendatangkan rasa kurang senang ntizen. Keratan video k0men daripada Mark Adam itu vir4l di Twitter pagi ini. Kalau aku jadi Sherry aku baling mic tu” – Ntizen

Ia mengvndang kec4man berikutan dengan kata-katanya yang dianggap bodyshame kepada orang-orang yang berbadan besar kerana mempersendakan fizikal seseorang. Ntizen d4kwa mereka dapat melihat riak wajah Sherry yang nampak awkward pada waktu itu, seolah-olah macam terasa dengan kata-katanya.

Lebih-lebih lagi bila Sherry yang sekarang ni tengah struggle nak turunkan berat badan. Obvious gila muka Sherry terasa. Bagaimanapun, ramai yang salute dengan Alif kerana cuba mengatasi situasi yang agak tegang seketika pada waktu itu.

Program yang menghimpuan penyanyi baru yang dihoskan oleh Alif Satar dan Sherry Alhadad kali ini tampil dengan kelainan. Beberapa penyanyi baru meningkat naik antarabangsa turut diundang menjadi peserta. Sumber lobak merah

Biodata Dan Latar Belakang Pengacara Sherry Alhadad

1.Nama penuhnya, Shariffah Mariam binti Syed Abdullah Al Hadad. Popular sebagai Sherry Alhadad. Kelahiran Kuala Lumpur, Malaysia pada 17 November 1984. Kediamannya terletak di Taman Melati Selangor. Kini berusia 35 tahun.

2.Berdarah keturunan Terengganu (bapa) dan Sarawak (ibu). Anak bongsu daripada empat adik-beradik. Merupakan ibu saudara kepada pelakon Sharifah Haslinda, Sharifah Shahirah dan Sharifah Sakinah.

3.Bekas penuntut Sekolah Rendah Kebangsaan Gombak Dua, Sekolah Menengah Kebangsaan Taman Melati dan Akademi Seni Kebangsaan (peringkat Diploma). Pemegang Ijazah Seni Persembahan Teater daripada Akademi Seni Budaya dan Warisan Kebangsaan (ASWARA). Kini berkhidmat sebagai pensyarah dalam bidang teater di pusat pengajian sama.

4.Bergiat aktif dalam dunia seni sejak tahun 2006. Bergelar pengacara, pelakon dan pelawak. Antara drama lakonannya seperti 7 Ramadan, Misiku Kuza, Suami Sebelah Rumah, Cinta 100kg, Ahli Mesyuarat Tingkap, Bas Stop dan Misteri Wan Peah. Penangan popularitinya, pengikut Instagram Sherry terus melonjak sehingga kini mencapai angka 836,000. Sumber iluminasi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *