“Kalau Sabun Jatuh Jangan Ya..”-Baby Shima Ded4h Bukti Remaja K0men Lvcah Buat Netzen Ber4ng

BUKAN kali pertama penyanyi Baby Shima menerima mesej atau k0men berbavr lvcah daripada netzen di laman s0sialnya.Terbaharu, Shima, 25, memuat naik paparan skrin beberapa k0men lvcah dan sikap biadab seorang individu di fotonya.

Menurut Shima, dia berharap individu tersebut tidak memberi alasan kurang bijak selepas pihaknya mengambil tindakan undang-undang.

“Anda bukan orang pertama! Jangan pula bagi alasan b0doh selepas ini. Handphone kena h4ck.

Antara k0men lvcah individu tersebut di 1G Shima.

“Rupa-rupanya masih ada yang tak sedar diri lagi! Tunggu tindakan selanjutnya. Terima kasih k0men anda,” tulis Shima di Inst4gramnya.

Rata-rata pengikutnya turut ber4ng dan berharap dengan tindakan yang diambil Shima itu memberi pengajaran kepada netzen yang gemar melakukan perkara tidak senonoh.

“Saya sebagai rakyat Malaysia, adalah memang wajar orang macam tu diberi tindakan yang tegas bagi mengelakkan budaya membuli di laman s0sial terus berluasa. Di manakah nilai moral dan adab ketimuran kita.

“Siapa pula budak ni. Cakap tak punya sopan santun bila kau tak suka tak payahlah nak cakap macam-macam yang tak ada guna. Bila kena buat laporan p0lis baru padan muka.

“Perangai kurang lebih dengan monyet. Buat laporan p0lis sajalah budak tu. Biar dia kena kurung dekat sangkar yang namanya l0kap,” k0men netzen.

Pada Disember tahun lalu, penyanyi lagu Pura-Pura Bujang ini pernah membuat laporan polis terhadap individu yang menghantar mesej lvcah di Inst4gramnya.Malah Shima mendedahkan dia pernah menerima foto lvcah daripada seorang lelaki yang sudah berkahwin dan mempunyai anak.

Namun ketika itu dia hanya mengambil langkah menyekat akaun laman s0sial individu dan sesiapa sahaja yang menghantar mesej seperti itu.sumber : mstar kredit hiburan.ktjnetwork

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *