Keputusan 1nkues buktikan Adib dipvkul, netzen gesa Dr. Hafizam mohon maaf pada Cik Miera

Satu persatu kebenaran terbongkar, susulan kes kem4tian anggota bomba Muhammad Adib, dalam rvsuhan di Kuil Sri Maha Mariamman, USJ 25, Seafield di Subang Jaya.

Terdahulu, seorang jururawat bilik pembed4han di Institut Jantung Negara (IJN), bernama Siti Syafika Amira Mohd Rasani telah membuat satu hantaran di F4ceb0ok, menyangkal kenyataan keputusan f0rensik Dr Ahmad Hafizam Hasmi.

Menggunakan nama akaun Cik Miera, bagaimanapun dia telah diarahkan untuk memohon maaf atas hantaran di F4ceb0oknya, kerana dia did4kwa membuat kenyataan berdasarkan emosi tanpa fakta yang tepat.

Cik Miera berkata benar..

Ketika kejadian, dia diarahkan untuk membantu d0ktor bagi memasang alat bantuan pernafasan (ECM0) di tubuh Muhammad Adib. Jadi dia melihat dengan jelas kec3deraan yang dialami oleh anggota bomba itu.

Pelbagai tekanan dan desakan yang diterima jururawat tersebut, sehingga dia terpaksa akur dan memohon kepada d0ktor tersebut. Namun, semalam segalanya telah dibukti, apa yang dikatakan oleh Cik Miera bukanlah sekadar kerana emosi.

Netzen gesa Dr Hafizam mohon maaf pada Cik Miera

Ternyata kenyataan Pakar Pervbatan F0rensik H0spital Kuala Lumpur, (HKL), Dr Ahmad Hafizam Hasmi yang mend4kwa, kec3deraan Muhammad Adib bukan kerana dipvkul adalah tidak tepat.

Selepas keputusan 1nkues membuktikan bahawa Muhammad Adib dipvkul, rata-rata netzen telah mendesak agar pihak IJN dan Dr. Ahmad Hafizam memohon maaf kepada Cik Miera.

Berani kerana benar!

Selepas terbukti kebenarannya, ramai dalam kalangan warganet mengucapkan terima kasih kepada Cik Miera kerana berani menegakkan keadilan.

Walaupun pada mulanya, Cik Miera dikatakan tidak layak untuk menjadi saksi, namun akhirnya kenyataan yang diberikan olehnya telah berjaya membantu membawa kes Muhammad Adib ke muka pengadilan.

Sumber : Tun Carlos krdt ohmymedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *