Kesalahan Yang Selalu Korang Lakukan Sebelum First Date

First impression sewaktu pasangan mengajak dating memang penting. Tetapi masalah akan timbul apabila si lelaki atau si perempuan mula tak yakin dan merasa gugup sebelum tarikh dating tiba. Banyak benda yang akan bermain di fikiran sehingga korang lakukan kesalahan ini.

Lelaki P0yo. Lelaki, secara amnya memang suka kelihatan lebih ‘hebat’ berbanding perempuan. Tak kiralah daripada segi taraf pendidikan, kewangan atau pekerjaan, mereka sememangnya tidak mahu kalah dengan kaum hawa. Maka, tak hairanlah jika ada lelaki yang sanggup berbohong dan cakap besar ketika first date. Percaya tak sebenarnya bukan semua wanita tu gila pada harta dan wang? Sebaliknya, perempuan akan menganggap lelaki seperi ini adalah seorang yang poyo!

Sembur Minyak Wangi Terlalu Banyak. Tak dinafikan perempuan sangat menitik beratkan soal penampilan. Selain pakaian, bau badan juga selalu menjadi kerisauan mereka. Ramai perempuan menganggap bau wangian dapat menambat hati lelaki tetapi kalau dah sembur hampir satu botol minyak wangi, tak ke pening si jejaka tu?

Relaks sis! Tak perlu habiskan berbotol-botol perfume semata-mata nak tarik perhatian lelaki. Selagi badan korang tak berbau kuat, pakai wangian ala kadar pun dah cukup memadai. Haa, tapi jangan lupa pakai deodran ya, yang tu penting. Hiks!

Perlu Sediakan Cash Tebal? Selain daripada first impression, idea dating untuk kali pertama perlu menjadi memorable. Barulah boleh ceritakan kembali kepada cucu cicit korang.

Bagi lelaki, mereka akan merasakan tekanan untuk mengeluarkan duit, terutamanya di kalangan remaja yang masih belajar. Duit belanja sendiri pun tak cukup tapi nak bagi macam-macam kepada pasangan. Naik cruise lah, pergi restoran di hotel lah…Amboi romantik eh?

Sebenarnya, korang tak perlu pun lakukan aktiviti yang memerlukan perbelanjaan tinggi. Paling penting kedua-duanya kena merasa seronok melakukannya. Pergi tengok movie, lepak dekat kafe atau jalan-jalan s3keliling bandar pun sebenarnya dah cukup. Bila hati dah suka, semua aktiviti itu mudah untuk diingati sampai bila-bila. Tak perlulah sampai kena berhutang semata-mata nak nampak kaya atau cool.

Pakai Mekap Tebal. Salah satu sebab perempuan akan bermekap tebal adalah kerana kondisi kulit wajah yang tak memuaskan hati. Senang cerita, kulit ada bekas jerawat, parut, liang pori besar dan warna kulit tak s3kata. Semua tu normal bagi remaja kerana faktor hormon. Namun, takkanlah korang nak biarkan saja masalah ini daripada berlarutan?

Salah satu cara untuk mengatasi masalah kulit adalah dengan mendapatkan tidur yang cukup, menjaga pemakanan dan memilih produk yang betul. Contohnya, minyak Bio-Oil yang baik untuk kulit wajah. Selalu kita dengan Bio-Oil popular di kalangan ibu mengandung je kan. Salah ~ ia juga berkesan bagi remaja yang ingin memudarkan cacat-cela pada kulit wajah.

Selain itu, Bio-Oil pun boleh dijadikan pelembap kulit yang berkesan. Ia mempunyai campuran vitamin A dan E serta minyak tumbuhan semulajadi. Sebab itulah Bio-Oil berkesan! Mesti ada di kalangan korang yang pernah err tipu DP Instagram sebab tak confident dengan kulit wajah sendiri kan? Selepas ni, talk perlulah korang bermekap tebal lagi selepas ini. Ingat.. Natural itu lebih s3ksi di mata lelaki! Sumber remaja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *