Kini P0lis Sedang Siasat D4kwaan Ibu Bapa Nora Anne Terlibat Dalam Kehil4ngan Dan Kem4tiannya

P0lis dikatakan sedang menyi4sat d4kwaan seorang pegvam Ireland bahawa keluarga Nora Anne Quoirin bersvbahat dalam kehilangan dan kemaatian remaja itu, lapor Free Malaysia Today.Pihak berkuasa memberitahu kematian remaja itu ialah akibat pendarahan usus yang berkemungkinan disebabkan kelaparan dan stres yang berpanjangan.

Bagaimanapun, dalam satu muat naik F4cebook pagi ini, peguam Anne Brennan yang juga seorang aktivis kanak-kanak menvduh keluarga Quoirin ‘berusaha sedaya upaya’ untuk ‘mengganggu proses keadilan’.Brennan berkata, pengumuman keluarga itu baru-baru ini yang mereka akan meninggalkan Malaysia bersama maayat remaja itu sangat mencvrigakan.

Dia juga mend4kwa, ibu bapa Nora Anne iaitu Meabh dan Sebastian Quoirin, ‘cabut lari’ dari Malaysia sebaik saja menerima jaminan yang mereka tidak akan disi4sat untuk keterlibatan mereka dalam kehilangan dan kemaatian Nora Anne.

Mereka berjaya meyakinkan pihak berkuasa Malaysia untuk tidak menyi4sat mereka atas tvduhan membvnuh dan melepaskan maayat Nora Anne tanpa laporan f0rensik dan toksik0logi yang biasa dibuat untuk apa-apa ke5 kemaatian jen4yah.

Mend4kwa semua itu ialah usaha pasangan Quoirin untuk menutup kejadian sebenar yang berlaku, pasangan Quoirin tidak memberi keterangan mengenai pergerakan mereka untuk tempoh 24 jam sebelum melaporkan anak perempuan mereka telah hilang.Kesemua perkara rutin mudah yang berlaku dalam kes kehilangan kanak-kanak, dan penyi4satan jen4yah, tidak dilaksanakan dalam kes Nora.

Brennan juga berkata p0lis telah mengesahkan yang tiada bukti terdapat ‘campur tangan pihak ketiga’ yang kononnya telah menceroboh masuk ke dalam vila keluarga itu pada malam Nora dilaporkan hilang.Tiada bukti Nora Anne melawan. Tiada cap jari. Tiada kesan tapak kaki, atau jeritan. Tiada siapa terdengar apa-apa.

P0lis Malaysia berkata yang Nora tidak keluar dari biliknya seorang diri. Pihak ketiga terlibat dalam kes ini, dah pihak ketiga itu ialah seorang yang Nora kenali.Nora Anne yang dilaporkan hilang pada 4 Ogos, ditemui mati dalam satu gaung kira-kira 2.5 km dari resort di mana keluarganya tinggal.

P0lis memberitahu terdapat calar-calar di kakinya namun ahli patologi forensik yang menjalankan bed4h si4sat menyatakan yang calar itu bukan penyebab kematiannya.Juga tiada bukti serangan 5eksual, atau sebarang elemen pencvlikan.Pada 15 Ogos, p0lis telah menahan seorang lelaki 29 tahun kerana membuat tvduhan yang Nora Anne telah dir0gol oleh Orang Asli. – amazingnaravia FMT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *