Kira Pegang Tangan Wireless La Yer Tuanku..Selendang Raja Permaisuri Tersangkut Di Baju Agong Cvit Hati Rakyat

Isnin diisytiharkan sebagai cuti umum bersempena Hari Keputeraan Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah.Oleh itu pelbagai acara telah dijadualkan berlansung untuk menyambutnya didahului dengan penyampaian titah oleh baginda yang akan disiarkan secara langsung melalui siaran televisyen mahupun radio di seluruh negara pada 8 Spetember lalu.

Manakala semalam, Istiadat Pengurniaan Darjah Kebesaran, Bintang dan Pingat Persekutuan telah diadakan di Istana Negara. Dimaklumkan bahawa seramai 42 individu telah menerima Darjah Kebesaran Persekutuan 2019 tersebut.

Tidak ketinggalan berkongsi mengenai momen bersejarah itu, Raja Permaisuri Agong, Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah ada memuatnaik ciapan di laman twi1tternya mengenai salah satu kejadian lucu yang terjadi kepada baginda.

“selendang sy tersangkut dgn baju tuanku …. tak perlu pegang tangan , selendang pulak swinging !!!”

Jika sebelum ini tvlar mengenai detik yang terakam di kaca televisyen yang memaparkan gelagat romantik pasangan Diraja itu berpegang tangan.Kali ini pula, seledang yang dipakai oleh Tunku Azizah dikatakan tersangkut pada b1lah ker1s Agong. Namun apa yang mencuit hati adalah ketika membaca caption yang ditulis baginda,

“Selendang sy tersangkut dgn baju tuanku, tak perlu pegang tangan , selendang pulak swinging !”

Ciapan berkenaan tentunya mendapat respon dari netzen yang rata-rata terhibur dengan caption yang ditulis oleh Tunku Azizah.

Ya Allah, Terhibur dengan caption

Tuanku Sultan dan Tuanku Permaisuri seriouly sweet la

Our Queen as usual, penuh sifat humour

Kira pimpin tangan wireless la ye tuanku

Syukur Alhamdulillah, Allah kurniakan kami pemimpin yang soleh dan solehah

Itu tandanya tarikan magnet Tuanku dan YDPA sangat kuat

Gelagat Duli Tuanku berdua yang rajin berkomunikasi menggunakan medium media s0sial membuatkan rakyat kembali cakna akan institusi Raja dan membenarkan akan kata2:Raja dan Rakyat Berpis4h Tiada!- Allah Peliharakan Duli Tuanku berdua! Amin Amin Amin! Sumber: Azizah Iskandar.kredit siakapkeli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *