“M4buk, enggan beri kerjasama dan terus cetus kekec0han” -P0lis mengesahkan perkara itu selepas dua v1de0 tul4r membabitkan Aliff Aziz

BAHARU seketika menyepi, nama pelakon Aliff Aziz kembali menjadi sebutan para netzen di media sosial apabila tersebar rakaman video aktor tersebut ditangkap pihak p0lis di Singapura.Penyanyi dan pelakon Aliff Aziz ditahan oleh pihak p0lis berikutan menganggu ketenteraman awam ketika dalam keadaan m4buk.

Menerusi laporan Berita Mediacorp, penyanyi itu ditahan Pasukan P0lis Singapura (SPF) kira-kira pukul 6.40 pagi Ahad di kawasan Orchard Road.Pihak p0lis mengesahkan perkara itu selepas dua video tul4r membabitkan penyanyi tersebut.Dalam kejadian itu, Aliff, 28, didapati berg4duh dengan seorang lelaki sebelum menimbulkan kekec0han.

“Walaupun diarahkan supaya bertenang dan meleraikan perg4duhan itu, Aliff yang nafasnya berbau 4rak, enggan memberikan kerjasama dan terus mencetuskan kekec0han.Menurut p0lis lagi, Aliff juga bergelut dengan para pegawai semasa mereka cuba menggari tangannya. Siasatan p0lis masih dijalankan,” menurut portal terbabit.Dia kemudian dit4ngkap di bawah Seksyen 14(2)(b) Akta Kawalan 4rak.

Nama pelakon Aliff Aziz kembali menjadi sebutan netzen di media sosial apabila tersebar rakaman video aktor tersebut ditangkap pihak p0lis di Singapura.Menerusi laman Twitter, seorang pengguna @HzrqHalim telah memuat naik rakaman video berdurasi satu minit itu dan mengundang pelbagai spekul4si dalam kalangan netzen.Namun entri tersebut telah pun dipadamkan oleh pengguna @HzrqHalim dan telah dimuaik naik semula oleh @NazDon_21.

Bagaimanapun sehingga kini belum ada maklumat lanjut mengenai kejadian terbabit.Rata-rata netizen meluahkan rasa terkejut dan ingin mengetahui situasi sebenar yang berlaku di sebalik kejadian tersebut.

Dalam rakaman tersebut, Aliff dilihat bergelut dengan beberapa anggota p0lis dan kedengaran dia menghubungi bapanya bagi mendapatkan bantuan.Bekas suami kepada Bella Astillah itu menjerit-jerit memberitahu ayahnya menerusi telefon bahawa ada orang sedang memvkulnya.Sumber mstar , gempak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *