“Marketing apa ni..!”-Netzen kec4m strategi marketing produk berunsur ‘luc4h’

Dah banyak kali kita lihat, produk-produk lokal yang vir4l kat media sosial ni telah menggunakan teknik berunsur luc4h demi mendekati pembeli.Walhal boleh saja gunakan pendekatan lain untuk menambat hati pembeli.

Terang-terang teknik marketing macam ni memang ji jik, tapi yang admin tak faham kenapa masih ada produk lokal buat iklan macam ni? Terbaru vir4l di Facebook ialah sejenis produk ‘ubat kuat lelaki’ yang katanya buat iklan dengan menyelitkan unsur-unsur se ks dan luc4h. Ewww!

“Lulus KKM ke ubat ni, marketing dia tahap apa ni gais. Tak malu ke”

Menerusi video tersebut, kelihatan watak seorang lelaki dan seorang perempuan berbincang mengenai alat sulit lelaki yang dikatakan ‘kecil’ jikalau seseorang itu merupakan ahli bina badan.

Agak mengejutkan jugaklah bila mereka berdua ni nampak relaks je berbincang soal ‘se ks’ ni dan siap suggest lagi produk tersebut kepada satu sama lain. Haish entah apa-apa je. Korang tengok sendirilah iklan kat bawah ni. Pening min nak explain!

“Malu sebahagian daripada iman..tapi bila habis malu, habislah iman”

Rata-rata netzen yang tengok iklan ni memang terkejut gil4lah dan terasa malu dengan tindakan dua individu yang ada di dalam iklan tersebut.

Kalau netzen dan admin yang tengok ni pun malu..haih apa agaknya perasaan dua individu dalam video tu. Selamber je min tengok sembang isu ‘dalam kain’ ni kat media sosial.

“Aku ingatkan kak KM paling luc4hlah kalau promote produk. Ni lagi teruk..”

Apa-apapun diharapkan produk-produk lokal janganlah ikut trend iklan macam ni lagi. Memang tak berfaedah langsung. Ada banyak je cara nak promote produk tapi yang jelas bukan cara ni.Sumber lobak merah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *