Norhidayah did@kwa tegur ibu mentua jangan makan harta anak yatim-“Ayat itu gores hati saya”

PELAWAK Ali Puteh berkata dia berkecil hati terhadap isteri Abam iaitu Nor Hidayah kerana mengeluarkan perkataan berbunyi ‘jangan makan harta anak yatim’ kepada ibunya, Sabariah Arshad, 63.

Ungkapan itu dikeluarkan ketika ada pihak datang ke rumah mereka untuk menuntut hutang Abam pada hari keempat kem@tian arw@h.

“Ada orang datang tuntut hutang, dia berkata kepada ibu ‘ini harta saya dan anak, sesiapa makan walaupun seringgit, kira makan duit anak yatim’.

“Ayat yang dikeluarkan kepada ibu menyentuh hati saya. Balik rumah, saya bertanya kepada dia kenapa cakap begitu kepada mak.

“Kita orang Islam, tahu mana halal dan h@ram. Kenapa kau kata makan harta anak yatim,” kata Ali ketika di sidang media yang dibuat pada Jumaat.

Allahy@rham Abam atau Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Redzuan, 32, meninggal dunia pada 10 Februari lalu selepas dua hari mengalami demam.

Anggota kumpulan Bocey itu meninggalkan seorang isteri, Nor Hidayah, 28, dan anak lelaki bernama Syed Uthman Hamzah yang kini berusia lapan bulan.

Sebelum ini, video Nor Hidayah mendedahkan kereta milik arw@h suaminya diambil keluarga mentua dan dia tidak dapat harta peninggalan ketika ditemu bual usahawan kosmetik Datuk Seri Aliff Syukri mengundang kemar@han Ali.

Ali tidak dapat menahan kemar@hannya memuat naik status berbaur hin@an terhadap Nor Hidayah namun telah memadamnya sebaik sahaja menerima pelbagai kec@man. Dalam pada itu, Ali memohon maaf secara terbuka kepada kakak iparnya atas kesilapannya memuat naik status kasar itu.

“Saya mengakui saya sendiri yang muat naik status ‘binatang’ itu sebab tidak dapat menahan kem@rahan. Pada mulanya, saya berasa pelik kerana telefon bimbit saya tidak berhenti berbunyi dan bila saya baca mesej yang diterima ramai kec@m saya dan keluarga.

“Saya tonton video itu berulang kali sebelum muat naik status itu. Dalam keadaan m@rah, terkeluarlah perkataan itu.

“Saya mohon maaf secara terbuka kepada kakak ipar saya dan seluruh rakyat Malaysia yang kec@m, saya maafkan anda semua,” ujarnya. Sumber mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *