Peti suara Sham Viza alami keceder4an tervk-“Kamera dimasukkan ke dalam rongga hidung dan..”

Peserta Gegar Vaganza musim keenam (GV6), Sham Visa memberitahu keadaan kesihatan tekaknya masih belum pulih dan berada dalam keadaan kr0nik sehingga perlu dirujuk ke h0spital.

Menurut Sham, 47, doktor mengesahkan dia mengalami Chr0nic L4ryngitis atau keceder4an teruk pada peti suara dan memerlukan masa yang lama untuk pulih seperti sedia kala.

“Ia berlaku sejak Jumaat lepas, keadaan masih tidak baik dan selepas mendapatkan rawatan, doktor memberitahu keceder4an itu biasa berlaku kepada penyanyi.Saya baru lepas buat pemeriksaan kesihatan… d0ktor ambil satu alat mempunyai wayar panjang, ada kamera dimasukkan ke dalam rongga hidung dan terus masuk ke kawasan vocal cord.

Sham memaklumkan mengenai tahap kesihatannya di laman Instagram.

“Melalui kamera itu d0ktor boleh tengok apa yang berlaku dan d0ktor nampak keceder4an itu yang mungkin mengambil masa lama untuk sembuh,” katanya.Sham berkongsi mengenai perkembangan kesihatannya itu menerusi Instagram pada Sabtu.Meskipun keceder4an itu memerlukan masa untuk sembuh, Sham tetap bersyukur kerana keadaan peti suaranya tidak mengalami keceder4an p4rah.

Sham akan tetap meneruskan persembahan GV, Ahad ini.

“Alhamdulillah keadaan peti suara masih tak terlalu serius… tak ada terkoyak atau bengkak, cuma buat masa sekarang saya tak boleh keluarkan ton suara yang betul,” ujarnya.Sementara itu, pihak pengurusan Sham iaitu Mindorder memaklumkan Sham akan tetap meneruskan saingan pada konsert GV minggu keenam pada Ahad ini.

“Sham tidak patah semangat dan tetap berusaha untuk menyampaikan lagu Suratan Takdir sebaik mungkin demi profesionalisme dan sokongan semua terhadapnya.Kami berharap Sham terus kuat dan tabah menghadapi kesulitan ini serta sembuh semula secepat mungkin dengan izin Allah,” tulis pihak pengurusan menerusi satu muat naik di Instagram.Sumber mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *