“Sangat Malu, Tak Pernah Di Gelar Begitu”-Lvahan Hati Rohanna Selepas Di Katakan Seperti Bap0k

Anak kepada pelakon terkenal Jasmin Hamid, Rohanna Abdul Hamid mengakui sudah memaafkan individu yang menulis k0men berbaur fltnah di laman s0sial ibunya, namun jelasnya,kesannya cukup berbekas dalam hati.Rohanna berkata demikian selepas Sidang Media K3s S4man Fltnah Kepada Netzen.Ekoran daripada perkara tersebut, dia mengalami t3kanan dan malu berada di khalayak ramai.

“Selepas membaca k0men tersebut, saya sedih dan sangat tertek4n dan ingin lari jauh daripada semua orang. Saya sangat malu. Tidak pernah seumur hidup orang menggelarkan saya begitu.Waktu itu saya tidak pergi kerja dan kalau boleh mahu mengelak daripada dunia luar.

Dan k0men itu pula datang daripada seseorang yang dikenali namun tidak pernah bertegur sapa membuatkan saya tertanya-tanya apa motif sebenar dia.Saya maafkan namun kesannya masih berbekas dalam hati. Sedikit pun tidak berkurang,” katanya dalam nada sebak.Wanita berusia 32 tahun ini turut menegaskan tindakan yang diambil bukan bermotifkan dend4m, sebaliknya hanya untuk memberi pengajaran.

“Memang agak terkejut individu tersebut menulis k0men sebegitu di laman Inst4gram ibu saya. Ini melibatkan marvah keluarga, saya dan ibu terkesan dengan perbuatan tersebut.Ini pengajaran untuk netzen di luar sana supaya menggunakan media sebaik mungkin, bukannya menulis sesuatu yang neg4tif kepada individu lain. Kita tiada hak untuk berkata yang buruk mengenai orang lain.

Saya dan ibu bersetuju menfailkan s4man fltnah ini kerana melibatkan marvah kami sekeluarga.Kita memang tidak boleh menutup mulut semua tapi gunakanlah akal yang diberikan sebelum menulis k0men. Fikirkan kesannya. Jadikan kes ini sebagai pengajaran, ia bukan bermotif d3ndam. Berhenti bvli siber,” jelasnya.

Sidang media K3s S4man Fltnah Kepada Netzen yang diadakan di Finas Petaling Jaya menyaksikan permohonan maaf secara terbuka daripada Izzatul Hairiyah Abdullah, seorang daripada tiga individu yang bertanggungjawab menulis k0men seperti yang disebut.disebut.Sumber : MH krdt petuadanresepibonda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *