“Saya sudah tidak mampu lakukannya lagi”-Detik-detik akhir kem@tian mengejut pelakon Godfrey Gao.1ni puncanya..

Sejak akhir-akhir ni macam banyak pula berita kem@tian melibatkan artis luar negara kan? Yang terbaru semalam, pelakon dan model antarabangsa, Godfrey Gao dilaporkan meningg@l dunia akibat ser@ngan s@kit jantung.

Kem@tian aktor kacak yang berasal dari Taiwan ni memang mengejutkan peminatnya terutama yang minat menonton filem Hollywood tahun 2013, The Mortal Instruments: City Of Bones.

Sakit jantung sebab tak cukup tidur, terlalu banyak kerja?

Menurut Astro AWANI, Pengerusi Jabatan Perubatan Kecem@san di H0spital Universiti Kebangsaan Taiwan, Fang Cheng-Chung berkata, Godfrey kemungkinan besar meningg@l dunia akibat gaya hidupnya yang terlalu sibuk dengan kerja dan gemar berjaga hingga lewat malam.

Gaya hidup begini katanya boleh menyebabkan stres melampau dan akhirnya akan tingkat hormon stres yang membawa kepada tekanan d@rah tinggi, gangguan aliran d@rah dan gangguan pada rentak denyutan jantung. Aduhai…

Malah tabiat tidur lewat dalam tempoh jangka masa yang panjang juga boleh akibatkan kardiovaskular akut walaupun individu tu jenis yang amalkan senaman dan makanan seimbang.

“Saya sudah tidak mampu lakukannya lagi” – Godfrey Gao

Aktor kelahiran Taiwan-Kanada yang mana bapanya berasal dari Taiwan dan ibunya pula kelahiran Malaysia yang berketurunan Peranakan ini disahkan meningg@l dunia semasa jalani penggambaran bagi program realiti popular “Chase Me”.

“Saya sudah tidak mampu lakukannya lagi,” merupakan kata-kata akhirnya sebelum berhenti berlari dan rebah tidak sedarkan diri sekitar jam 2 pagi ketika rakaman rancangan tu berlangsung.

Laporan juga menunjukkan jantungnya terhenti seketika tetapi kembali berdenyut sebelum aktor tersebut dikejarkan ke h0spital untuk rawatan lanjut.

Malangnya selepas rawatan intensif selama 3 jam, Godfrey, 35, gagal dipulihkan dan meningg@l dunia.Berehatlah kalau penat, jangan force diri sendiri buat perkara yang memudaratkan diri. Peringatan buat semua.Sumber lobakmerah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *